Hyrbil Lissabon

» Biluthyrning » Hyrbil Lissabon

 

car-rental

Hitta de bästa priserna på hyrbilar i Portugal

Biluthyrning Lissabon

Jämför priser från flera leverantörer i Lissabon för att hitta den bästa tillgängliga affär. Några av de biluthyrningsföretag vi jämför inkluderar Gold Car, Budget, Avis, Hertz, Sixt och många fler.

Lissabon guide

Hyrbil Lissabon

Biluthyrning Lissabon

Lissabon är huvudstad i Portugal, liksom den största staden i landet. Staden har en befolkning på 545,245 invånare (2010) och sitter på 84,4 kvadratkilometer. Utanför stadens gränser finns en befolkning på mer än tre miljoner tillsammans 958 kvadratkilometer. Detta gör det nionde mest folkrika tätort i hela Europeiska unionen. Lissabon är en erkänd alfa stad på grund av den betydelse den har i underhållning, media, finans, handel, turism och internationell handel. Det är också en av de äldsta städerna i världen, tiden före huvudstäder som Rom, Paris och London.

Det finns många saker att se och göra under i Lissabon, såsom Cristo Rei, Castelo de Sao Jorge, och Ponte Vasco da Gama, som är den längsta bro i hela Europa. Det finns också ett antal museer och gallerier, bland annat Museu Nacional de Arte Antigua, Museu Coleccao Berardo och Museu do Azulejo.

Staden Lissabon är servas av Lissabon Portela Airport (LIS), och det ligger cirka sju kilometer från staden. Det är den primära flygplatsen för Portugal service över 14 miljoner passagerare årligen. Det är en av de största flygplatserna i hela Södra region i Europa.