Hyrbil Coimbra

» Biluthyrning » Hyrbil Coimbra

 

car-rental

Hitta de bästa priserna på hyrbilar i Portugal

Biluthyrning Coimbra

Jämför priser från flera leverantörer i Coimbra för att hitta den bästa tillgängliga affär. Några av de biluthyrningsföretag vi jämför inkluderar Gold Car, Budget, Avis, Hertz, Sixt och många fler.

Coimbra guide

Hyrbil Coimbra

Biluthyrning Coimbra

Coimbra är en stad som en gång var huvudstad i Portugal under högmedeltiden. Det är också hem till universitetet i Coimbra, som är en av de äldsta universiteten i Europa och den äldsta akademiska institutionen i hela den portugisiska delen av världen. Staden är också känd för att inrymma ett antal arkeologiska strukturer, av vilka några går tillbaka så tidigt som den romerska eran, inklusive välbevarad cryptoporticus och akvedukt.

Staden har en befolkning på 101,069 invånare (2001), och det är en av de främsta städerna i hela Portugal efter Lissabon och Porto.

Några av de andra saker att se i Coimbra omfattar den botaniska trädgården, Gamla katedralen, den nya katedralen i Coimbra, medeltida Downtown, Mermaid trädgård, och Machado de Castro Nationalmuseum.

Coimbra betjänas av Francisco de Sa Carneiro Airport (OPO), informellt kallad Porto Airport. Den ligger cirka 118,65 kilometer från centrum av staden.